Aanbod

Lezing over hartcoherentie

1: afslanken op het ritme van je hart

Je leert hoe je ademhaling af te stemmen op je hartritme en omgekeerd wat zijn invloed heeft op je automatische lichaamsfuncties , ook de regeling van je gewicht. Er wordt geen streng dieet opgelegd, je leert wel je emoties kennen die gepaard gaan met je eetgedrag, zo leer je via een eenvoudig toe te passen ademhalingstechniek hoe je je eetgedrag onder controle kan krijgen.

2: Een stressreductieprogramma

Je leert omgaan met stress. Je leert er wat je emoties doen met je lichaam, je leert er hoe je bewust worden van je emoties en vooral hoe je emoties onder controle krijgen. Je automatisch zenuwstelsel pikt de 'veilige modus' op die je via je ademhaling doorgeeft aan je hartritme wat ook automatisch doorgaat naar je brein. Dit vermindert de toevoer van het hormoon cortisol en verbetert het immuunsysteem. Kortom: het maakt je gezonder!

3: Bewegingsoefeningen voor kinderen en jongeren

Door het oefenen van hartcoherentie gaan leerlingen en studenten zich beter concentreren en hierdoor betere resultaten behalen. In het lager onderwijs worden er lichaamsoefeningen gegeven die energie geven en de hartstreek openen. Leerlingen vinden dit leuk om te doen. Voor de specifieke oefeningen voor kinderen is er geen speciale bewegingsruimte nodig, geen duur materiaal aan te kopen en alle leerlingen kunnen de oefeningen doen, ook kinderen met een beperking.

Doelgroepen: verenigingen zoals bijvoorbeeld gezinsbond, KVLV, KAV, sportverenigingen, personeel van een bedrijf, ouderverenigingen, opvoeders, onderwijs, jonge ouders, studenten, ...

Duur: ongeveer anderhalf uur

Kostprijs: 75 euro

Maximum 20 personen